Man aangehouden na bedreiging agenten met vuurwapen

zaterdag 6 juli 2013

Koekange - Een arrestatieteam van de politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aan die agenten met een vuurwapen had bedreigd. Om de man te kunnen aanhouden is hij in een been geschoten.

Tegen 00.30 uur belde een vrouw uit Koekange de politie met demelding dat haar man door het lint ging en haar bedreigde met een vuurwapen.Agenten troffen de vrouw aan buiten haar woning. In de woning zat de 41-jarigeman. De zwaar beschonken man richtte bij het zien van de politie een revolver opde agenten.

Waarschuwingsschoten

Omdat de man weigerde zijn wapen te laten zakken loste de politie eenwaarschuwingsschot. De man vluchtte hierop te voet en bedreigde daarbij nogenkele keren agenten met zijn wapen. Ook tijdens deze achtervolging te voet doorde politie gegeven waarschuwingsschoten hadden geen effect. Even later reed deman weg in zijn auto, achtervolgd door de politie.

Aangehouden

De man stopte uiteindelijk op de Oshaarseweg bij Echten en kroop daar in debosjes. Een inmiddels ingeschakeld arrestatieteam van de politie sommeerdeopnieuw de man zijn wapen weg te leggen. Toen hij dat bleef weigeren is hij doorleden van het arrestatieteam in een been geschoten en aangehouden. Nadat hij inhet ziekenhuis aan zijn verwonding is behandeld, is hij ingesloten op eenpolitiebureau. Het vuurwapen is in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ruinerwold | 112 alarmeringen Ruinerwold | Goedkoop Tanken in Ruinerwold | Supermarkten in Ruinerwold | Weerbericht Ruinerwold