Drie woninginbrekers aangehouden dankzij alerte getuige

donderdag 9 maart 2017

De Wijk - Dankzij een alerte getuige heeft de politie woensdagavond drie mannen van 18, 19 en 20 jaar aangehouden na een woninginbraak in het dorp. Het trio ging na de inbraak er in een auto vandoor. Op de afrit Zuidwolde van de A28 kreeg de bestuurder een stopteken. Vervolgens werden de drie gearresteerd.

Een getuige hoorde glasgerinkel uit de richting van een woning komen.  Direct ontstond het idee dat er een inbraak gaande was. Alle reden om direct 112 te bellen. De getuige zag vervolgens drie onbekende mannen in een auto stappen en wegrijden. Het kenteken en het type auto werd doorgegeven. Meerdere agenten keken uit naar het voertuig. Op de A28 nabij de afrit Zuidwolde kreeg de bestuurder een stopteken. De drie inzittenden werden aangehouden. Het trio, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de mannen, met daarin onder andere inbrekersgereedschap en mogelijk de buit, werd in beslag genomen. De gedupeerde woningeigenaar  moet nog aangifte doen. 

Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, is een misverstand. U kunt het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf. Dus als u ziet dat iemand inbreekt, iets vernielt, steelt, of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie razendsnel in actie komen om de dader(s) te pakken!

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ruinerwold | 112 alarmeringen Ruinerwold | Goedkoop Tanken in Ruinerwold | Supermarkten in Ruinerwold | Weerbericht Ruinerwold